Sporen van werk in twintig foto's. Ilya Rabinowich fotografeert ruimtes, waarin alleen sporen van mensen aanwezig zijn. Lege parkeerplaatsen, grote staalconstructies tussen hallen, monumentale ruimtes, vergezichten over het water. Oostenburg-Noord als enclave voor de industrie.

   
De benadering van de fotograaf sluit perfect aan bij de sfeer van het Storkterrein. Rabinowich kiest een frontale positie, hij registreert. De industriële omgeving is groots, met veel beton en metaal. Hard en rauw. Hier wordt gewerkt, met groot materieel in de Werkspoorhallen, met machines en gereedschap. De mensen die hier werken maken opschriften. Ze hangen een pin-up op een groene kast, ze gebruiken een snoepautomaat. Ze schaften aan een tafel, die bij het raam in de loods staat.

Rabinowich benadert de rest van het terrein op dezelfde manier. Hij voegt niets toe, strijkt niets glad, legt vast wat er is. De B.A.D en M.A.D hallen nu in gebruik bij de Amsterdam Convention Factory, badend in een rode gloed. Het weidse uitzicht over het water vanaf het terein. De begrenzing door de spoordijk. En het zicht op het terrein van buitenaf.
Niets wordt mooier gemaakt dan het is.
-MJ